Waar gaan we aan de slag met zon- en windenergie?

Het landschap van de Regio Amersfoort is Nederland in het klein. Daarmee kent het landschap grote verschillen. Van polder tot bos en van heide tot halfopen landschap met heggen en houtwallen: alle landschapstypen van Nederland zijn terug te vinden in de regio.  

Daarnaast kent de regio ook dichtbebouwd en stedelijk gebied waar snelwegen en spoor bij elkaar komen. De verschillende gemeenten binnen en buiten de regio zijn verbonden door de wegen en sporen die lopen door het landschap.  De Regio Amersfoort is een stedelijk knooppunt in een landschap van contrasten.  En waar kan dan in dit landschap het beste zon- en windenergie worden gerealiseerd? 
Denkt u mee?

 • Webinar Regionale Energie Strategie op 7 september

  0 / 18 stemmen

  Praat ook mee over de Concept RES en stel jouw vragen tijdens het webinar dat we op 7 september organiseren. Meld je nu aan!

 • Langs snelwegen en treinsporen

  12 / 18 stemmen

  Door de regio lopen een aantal grote wegen zoals de A1, de A12, de A27 en de A28. En er lopen dwars door de regio allerlei treinverbindingen. Langs deze infrastructuur kunnen windmolens worden gezet of zonnepanelen worden geplaatst op bijvoorbeeld geluidswallen.

 • Op bedrijfsdaken en parkeerterreinen

  4 / 18 stemmen

  In de regio hebben we een aantal grote bedrijventerreinen. De daken van deze bedrijventerreinen kunnen zonnepanelen worden geplaatst. Parkeerterreinen kunnen worden overdekt met zonnepanelen.

 • In het bos

  0 / 18 stemmen

  Het bos kan in de toekomst een energiebos worden als er tussen de bomen hoge windmolens worden geplaatst die net boven de boomtoppen uitsteken.

 • In de polder

  0 / 18 stemmen

  De polder is een mooie plek waar natuur en energieopwekking samen zouden kunnen gaan. Door bijvoorbeeld zonnepanelen op hoogte te plaatsen of windmolens neer te zetten.

 • Op de heide

  2 / 18 stemmen

  De heide kan straks ook energie opleveren als we hier windmolens plaatsen of verdekt zonnepanelen verwerken in het landschap.

 

Bureau Regio Amersfoort
Bezoekadres:
Stadhuisplein 5
3811 LM Amersfoort

Postadres:
Postbus 4000
3800 EA Amersfoort

T: 033 469 52 60 regioamersfoort@amersfoort.nl

 

 

 

 

Cookie settings