Webinar Regionale Energie Strategie op 7 september

26-08-2020
1476 keer bekeken 0 reacties

De komende maanden werken we samen aan de Regionale Energie Strategie. Lees hier meer over wat er lokaal en regionaal wordt ondernomen om over te stappen naar duurzame en schone energie.

Praat ook mee over de Concept RES en stel jouw vragen tijdens het webinar dat we op 7 september organiseren. Meld je nu aan!

De Regionale Energie Strategie oftewel RES geeft antwoord op de vraag hoe en waar we tot 2030 grootschalig schone energie en warmte opwekken. De schone energie mag alleen worden opgewekt door zon- en windenergie. Dat zijn de spelregels vanuit het Nationaal Programma RES. Elke regio in Nederland beschrijft in de RES wat zij bijdragen aan de landelijke opgave om 35 TWh aan duurzame elektriciteit op te wekken tot 2030. 

Kansrijke gebieden in Concept RES
Samen met onder andere natuur- en milieuorganisaties, agrariërs, ondernemers, landgoedeigenaren, woningcorporaties en lokale duurzaamheidsorganisaties is in kaart gebracht in welke gebieden kansen liggen om nog meer duurzame elektriciteit op te wekken. Natuurlijk horen we ook graag wat jij als inwoner van Regio Amersfoort vindt van de Concept RES. Daarom organiseert Regio Amersfoort op 7 september een webinar over de Concept RES. Hierin wordt je geinformeerd over wat de RES betekent en inhoudt, kun je vragen stellen en wordt gepresenteerd wat de RES betekent per gemeente.

Meld je nu aan en praat ook mee!
Via dit formulier kun je je aanmelden voor het webinar. Tot 6 september 17:00 uur is het mogelijk om je aan te melden. Daarna sluit de inschrijving. Ben je net te laat? Je kunt het webinar ook live volgen via YouTube of na afloop terugkijken. 

Afbeeldingen

0  reacties

 

Bureau Regio Amersfoort
Bezoekadres:
Stadhuisplein 5
3811 LM Amersfoort

Postadres:
Postbus 4000
3800 EA Amersfoort

T: 033 469 52 60 regioamersfoort@amersfoort.nl

 

 

 

 

Cookie-instellingen